tiistai 8. marraskuuta 2016

G-taidetta ilman G…


Taidetta on aika vaikeata yksinkertaisesti määritellä, mutta meillä lähes jokaisella on jonkinlainen mielipide siitä, mikä on ja mikä ei ole taidetta.


Armaassa Suomessamme on parhaillaan menossa kommentointi puolesta ja vastaan Etelärantaan tarkoitetusta taidemaailmasta. Hintakaan ei olisi kuin pari sataa miljoonaa + + + jotain!


Maailmalta löytyy isoja ja pieniä paikkoja, joissa esitellään taidetta. Eräässä elämäni vaiheessa kiertelin paljonkin näitä taidepaikkoja; gallerioita ja museoita ja yleensä nautin näkemästäni.


Graffitin harrastajien alkuaikoina oli yleinen vastustus tuohon harrastukseen. Kaikki graffitit olivat omasta mielestänikin törkeitä julkisten tilojen töherryksiä, ja niinhän osa vieläkin on. Nykyisin annetaan jo valittuja seinäpintoja harrastajien käyttöön ja nehän ovat tulleetkin varsin näyttäviksi.


Täällä Kyproksella olen kuitenkin tutustunut varsinaiseen hukkapintataiteeseen, jossa alkuaikojen tyyliin todelliset taiteilijat peittävät graffittitöillään usein piilossakin olevia julkisia pintoja. Näistä voikin kuka tahansa valita tykkäyksensä kohteet.



Näitä voi huoletta pysähdellä ihastelemaan.
S

2 kommenttia:

  1. Täällä Boråsissakin on parina vuotena ollut päiviä jolloin eri taiteilijat maalaavat isoja maalauksia talojen seinälle

    VastaaPoista
  2. Tuo viimeinen on kieltämättä aika kiehtova :-)

    VastaaPoista