sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Korona-aikaan
Koko maailma on nyt suureksi kasvaneen korona-puun tumman varjon alla. Niin mekin täällä, mutta me olemme samalla keväisen luonnon pauloissa.
Saman keväisen luonnon lumoissa näimme tänään ennätysmäärän ihmisiä, kun kaikki paikat on suljettu. Näkyi kävellen liikkuvia ihmisiä! Jos jotain hyvää, niin tämä, että ihmiset lähtevät kävelemään ja vielä ulos kaupungista! Hienoa.

Katselin kasviluetteloani montako kasvia minulla onkaan täällä KOR- alkuisia. 


Koralliköynnös, 
Antigonon leptopus, tämän olen löytänyt erään pihan aidan reunalta ajaessamme Kocmakirkolle. Ei taida olla kovin suosittu, kun harvoin näkyy. Kukkii lokakuussa ohikulkijoidenkin ilona.


Korallipensas, 
Erythrina crista-galli, tämä on yllättänyt pienellä sivukadulla, toinen on erään puutarhan aidalla aivan huonossa kunnossa. Tämä on marraskuinen syyskukkija.
Korallipuu, 
Erythrina tomentosa. Näitä on siellä täällä, ne huomaa vasta juuri kukinta-aikana, nyt juuri, maaliskuussa, kun harmaat oksanpäät loistavat punaa!Koristekurpitsa, 
Citrullus calocynthis. Tämä oli ilomme monta vuotta tienvierellä, kunnes sen voimat väheni ja tienreunaakin kaivettiin. Saimme näistä iloa joulupöydän koristeluun. Siis kukkii ja tekee hedelmää jouluksi.

Koristeportulakka, 
Portulaca grandiflora, aika yleinen pihan kesäkasvien joukossa. Kukkii kauniisti vielä loka-marraskuussakin.

Koruputki, 
Tordylium aegyptiacum, Aivan ihana valkoinen pitsikuvio, keskellään musta "silmä". Kukkii parhaillaan kulkijan ilona vuoren rinteillä. Ja sen siemenet kehittyvät aivan ihanassa sykerössä!

Koruputki, 
Tordylium officinale, se vaatimattomampi koruputki, kukkii myös nyt korona-aikana.


Korvakenätkelmä, Lathyrus aphaca. Tätä on vaikea löytää pitkän heinikon seasta, tänä keväänä en ole vielä löytänytkään.

Löytyihän niitä muutama, tässä KOR-kasveja iloksenne korona-aikaa siivittämään. 
A


4 kommenttia:

 1. Hyvin löysit kor-kasveja, ja en tiennytkään korona-puusta. Tässä kodin edessä olevassa puistossa on ainakin korallipuita. Täällä ylemmät tahot ärisivät siitä kun ihmisiä.oli eilen rantakadulla ja keskuspuistossa kävelemäsdä, liikaa siis. Oman asuinkerrokseni 4 asunnosta kaikissa muissa paitsi omassa, asuu lapsipeheitä,ja heillä tosi vaikeaa kun nyt pitää olla kotona eikä töissä, ja lapsille pitää keksiä koko ajan tekemistä. Oikein hyvää viikkoa, ja toivottelen terveenä pysymistä ❤

  VastaaPoista
 2. Arvaas mitä! Tänään oli satakertainen määrä koko talveen verrattuna kävelemässä rantatiellä ja rinteillä. Kaikki paikat on kiinni ja ihmiset lähtevät nyt ULOS! Jotain hyvää saa korona aikaan täällä. Kiitos, yritetään vältellä koronaa, samoin sinä.

  VastaaPoista
 3. Kovasti oli väkeä täälläkin tänään kävelemässä.Aurinko paistoi siniseltä ja jos ei rinnassa asuisi huolta,olisi ollut fantastinen päivä kaikkineen.
  Upeita kasveja olet kuvaillut.
  Pysykää terveinä!❤

  VastaaPoista
 4. Kiitos samoin, elämä on kuitenkin elettävä kun sen aika on. Huolesta ei pääse kuitenkaan ihan irti.

  VastaaPoista