maanantai 2. maaliskuuta 2020

Hei hulinaa!



Karnevaaliaika, se alkoi jo 20.2., oli Stinky-torstai, karnevaaliajan alku. Silloin leijui pyöräilijän nenään monelta pihalta, työpaikkojenkin pihoilta grillatun lihan tuoksu ja musiikki soi.




Meidätkin vinkattiin erään työpaikan pihalle, oli melkein pakko piipahtaa. Neljä miestä olivat jo nauttineet osan syömisistä ja -juomisista. Riitti niitä vielä meillekin, maistelimme ja iloisesti kiittäen jatkoimme pian pyöräretkeämme.












Siis olimme aloittaneet karnevaaliajan, me suomalaiset!
















Wikipedian mukaan karnevaalit ovat varsinkin katolisissa maissa laskiaisen aikaan ennen paastoa vietetty riehakas juhla. 














Niin, riehakas oli meilläkin Limassolissa tunnelma 1.3., kovaa musiikkia, savua, paukahduksia ja vellovia ihmisiä, lapsia ja nuoria, ilmapalloja, kovaäänisiä pillejä, ihmisten päälle spraypulloista ryöppyävää värillistä suihketta. 









Kulkue koostuu värikkäistä lavoista, jotka on rakennettu traktorin peräkärryyn, kaikilla oli joku teema, mielikuvituksella ei ole rajoja.

















































Se aika, jonka meikäläinen tätä meteliä kestää kuunnella ja katsella, jää aika lyhyeksi. Mutta aina tekee mieli kuitenkin elää hetken tätä hulinaa, katsella ihmisten riemua ja hauskoja asuja.

A

6 kommenttia:

  1. Kivat karnevaalit:) Meillä täällä on 10 päivä karnevaalit,mutta ne liittyvät Purim-juhlaan. Tässä lähelläni aina alkaa karnevaalikulkue. Minä inhoan grillatun lihan tuoksua. Tänään koska oli vaalipäivä niin monilla oli töistä vapaata, ja tässä kodin edessä olevassa puistossa grillattiin vaikka ei saisi. Ja kaikki ne lihakäryt tulivat luokseni. Jouduin taas soittamaan kaupungille, ja aika pian sieltä tultiin sanomaan lähinnä oleville grillaajille että siirtykää kauemmas ,ettei häiritse. Minusta pitäisi antaa sakkoja jotta eivät tulisi uudestaan grillaamaan lähes ikkunani alle,mutta saavat vain vähän varoituksia.Täällä rakastetaan ulkona grillaamista,,,,Mukavaa maaliskuun alkua Kyprokselle.

    VastaaPoista
  2. En itsekään pidä grillikatkusta, nyt kun oli Vihreä maanantai, grillattiin kaikkialla mustekalaa, ei sekään tuoksu hyvältä! En pidä mistään savustetustakaan, en ole enää luolaihminen. Ehkä silloin olisin pitänyt, se auttoi ruokaa säilymään.

    VastaaPoista
  3. Kreetalla oli "maskarades",jolloin oli kulkueita ja lapset pukeutuivat naamiaisasuihin.Pääsiäisen aikoihin sitten grillailtiin.
    Minä täällä tykkään aidon puilla palavan grillitulen tuoksusta grillattavineen,sellaiset sytytysnesteellä sytytetyt hiilet ovat taas toinen asia katkuineen.😊

    VastaaPoista
  4. Ai, siitäkö se katku tuleekin! Totta, nuotion tuoksu on hyvä tuoksu!

    VastaaPoista
  5. No meidän karnevaalit sitten peruttiin, kiitos koronan:Täällä ei edes ole mitenkään erityisen paljon sairastuneita, mutta ei haluta että tulisi lisää sairaita. Harmi kun koko vuoden on valmisteltu kulkuetta.

    VastaaPoista
  6. Niin, harmihan se heille on, etenkin lapsille. Voi olla, että joillekin se on taloudellinen menetys, niin plajon siihen liittyy kaikkea kaupankäyntiäkin.

    VastaaPoista