keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Kevät on Koronasta välittämättä




Kun täällä kuuntelee aamuisin Suomen uutisia ja vilkuilee lehtiä netistä, ei voi välttyä rajuista Korona-uutisista.


Siitä huolimatta aurinko paistaa ja saa kaiken ryöpsähtämään loistoon. Ja täällä etenkin, piilottaa tienlaitojen roinaa. Ihana vihreys tekee sen, ihana! 














Jokunen sukupolvi eteenpäin niin täälläkin tienvarret siisteytyy? Niinhän kävi Suomessakin, tosin ei meillä näin paljon koskaan heitelty roinaa tienposkeen, vai heitettiinkö?
















Nämä roinat odottavat vielä peitteekseen vihreää kasvua.







Paikoitellen täällä on myrkytettykin ehkä entistä enemmän ja vahvemmilla myrkyilläkin vihreänpelossa tienreunoja. Silloin ei roinakaan peity, ne näkyvät edelleen.















Kukaan ei arvaakaan mitä tänne alle kätkeytyy!













Tämä kevät on kuitenkin erilainen, kasvien kuvaajana en löydäkään uusia kasveja niin kuin aikaisemmin. 












Kameraan on osunut sattumalta ja etsien viime vuosina uusia kasveja 30-40 kpl joka talvi, mutta tänä talvena vasta vain 15! Tosin mittakin alkaa jo täyttyä !










Nämä kuivuuteen tottuneet kasvit ovat saaneet nyt kahtena talvena talvisateita enemmän kuin ennen, siitäkö tämä johtuu? Jotkut kasvit ovat pienempiä kuin ennen, jotkut hukkuvat korkeaan heinikkoon, jotkut ovat hävinneet entisiltä paikoiltaan. 










Yhtä kaikki, luonto elää ja rehottaa monin paikoin aivan ihanasti kuin ennenkin. Se on sitä kevään ihanuutta. 
A

































6 kommenttia:

  1. Ihanaa viherhoitoa!!!<3 Luonto yrittää niin kovasti peittää meidän ihmisten jälkiä.Monenmonta Kreetan ajoilta tuttua kukkaa ja kasvia löydän kuvistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun löydät mukavia muistoja täältä, iloitsen siitä.

      Poista
  2. Ihanaa vihreyttä:) Nyt kun on ollut niin lämpimiä päiviä niin luonnon kasvit ovat heti vähän rupsahtaneet.Kohta on ihana vihreä aika ohi.Miten Kyproksella koronan kanssa? Täällä Israelissa vain 82 sairastunutta mutta tiukimmat rajoitukset Kiinan jälkeen.

    VastaaPoista
  3. Meillä on vain kuusi koronatapausta mutta toimenpiteisiin on ryhdytty aika tomerasti, hyvä niin, aika näyttää kuinka tomerasti se jatkuu.

    VastaaPoista
  4. Siellä on jo ihan kesä! :)
    Edellisessä postauksessa olikin hienoa karnevaaliaikaa. Voi että, täällä on pienetkin "karnevaalit" ja tapahtumat lakkautettu, kaikki paikat. Toivon että kirjasto olisi vielä auki, jotta saiai kirjoja viedä ja hakea. Osa niistäkin on kiinni jo.
    Mulla oli nuorena into matkustaa ja mietin silloin Kyproksen ja Kreetan välillä. Kreetalla sitten kävin. Mutta kyllä yleensä Kreikkaan lähtisin mielelläni, jos ja kun sinne sitten pääsisi :)
    Nyt on kaikki matkat lopetettu joksikin aikaa ainakin.

    VastaaPoista
  5. Kyllä Kreetan kevät on hieno, olen nähnyt kuvia ja kuullut siitä. Lähde vaan kerran sitä katsomaan!

    VastaaPoista