perjantai 21. lokakuuta 2016

Tutustuminen

Kypros näytti parhaimmat puolensa ylitsevuotavaisina, kun saavuimme jokavuotiseen talvikotiimme ja riisuimme pitkät kalsarit, villasukat ja flanellipaidat liiallisina yltämme. Kylmä oli jo antanut ensivaroitukset tulevasta Suomen talvesta, josta jo halusimme riittävän kauas. Parin hotellitalven jälkeen olemme kymmenen vuoden aikana päätyneet Mikon suosiollisella avustuksella tähän talvikotiimme. Tämän apartementoksen muuttaminen kodiksi vie nykyisin parisen päivää, mutta sitten se toimii hyvin, kuin toisilla mökillä olo.
Ensimmäiset kulkemiset talvikodin läheisyydessä puolen vuoden jälkeen kertoivat ympäristön muuttumisesta, kun joka puolella voi huomata täydennysrakentamista, jolla tiivistetään rakennuskantaa. Aina vain tahtoo ihmetellä, miten tuohon rakentamiseen riittää rahaa, kun edellisetkään kohteet eivät ole saaneet pysyvää asutusta. Saattaahan olla, että selitys on kesän lomalaisten tarpeisiin vuokrattavista asunnoista, vaikka ovatkin tyhjinä näin talven tullen. Toisaalta ylimääräistä varallisuuttansa voi tällä tavoin sijoittaa länsivaluuttaan mukavasti!


 Monissa kohteissa myös innolla aloitettu rakennusprojekti on lopahtanut kesken kaiken jopa vuosiksi, mikä tuntuu perin kummalliselta.


Uusien rakennusprojektien kohdalla saatetaan tarvita arkeologisten kaivausten tukea

Tässä tilanteessa, jolloin maasto näyttää kuolleelta; heinä ja maanpintakasvit ovat ruskeaksi kulottuneita, hehkuvat pensaat ja puut vielä laajalti kukinnoissaan.Germasogeian patoallasta taidetaan tarkoituksellisesti tyhjentää, kun sen vesimäärä pienenee muita nopeammin ja vettä juoksutetaan Amathosjokeen. Jokipohjan kasvisto elelee mukavasti ja on vehreämpää ja jopa massiivisempaa kuin useina edellisinä vuosina. Järvi- ja jättiruoko nousevat korkeuksiin, jollaisiin ne eivät ole vuosikausiin päässeet


2 kommenttia:

  1. Kiitos kun kävit vierailulla blogissani. Mielelläni käyn täällä kuviasi katsomassa kun itse en ole Kyproksella koskaan käynyt.

    VastaaPoista
  2. No just. Nyt huomaan, että olenkin täällä käynyt syksyllä. Tätä se ikä teettää muisti on hyvä, mutta lyhyt. Hih..

    VastaaPoista