lauantai 22. lokakuuta 2016

Markkinoita ja markkinoitavaa

Usein kuulee kysyttävän uudelta Kyproksen ja etenkin Limassolin kävijältä; oletko käynyt Linopetran markkinoilla. Paikalliset markkinat tai tori merkitsevät ilmeisesti jotain eksoottista ja ainutkertaista. Melkeinpä tulee mieleen käynti Persialaisella torilla – olisi varmaan mielenkiintoista!!Mikähän näissä tapahtumissa pääasiassa sitten viehättää. Itse olen viehättynyt niistä erikoisista esineistä, jotka poikkeavat suomalaisen torin tarjonnasta. Mielenkiintoisena pitämäni radiolaitteiden kirjo menneiltä ajoilta on olennaisesti erilaista kuin Suomessa.
Mutta onko viehätys olemassa vain siihen asti, kunnes ne on nähty. Itse käymme säännöllisen epäsäännöllisesti Linopetran markkinoilla ja aina riittää ihmettelyä.

Linopetran markkinat on mukava läpileikkaus siitä kaikesta, mitä on niiden harmaiden – useasti – seinien sisäpuolella, joiden ohi kuljemme päivittäin asuinpaikkamme ulkopuolella. Tekstiilit, kengät, kankaat, sänkyvaatteet, työkalut, astiat, koneet ja laitteet sekä monenmoiset tavarat uutena, kerran tai useammin kierrätettyinä ovat rekeissä, pöydillä tai maassa muovin päällä. Ja tietenkin kaiken tämän lisäksi normaalina tai luomuna hedelmiä, munia, vihanneksia, juureksia ja kukkia ruukuissa tai ilman. Onhan tietenkin kunnon torilla saatavana eläviä kanoja tai kaneja sekä koiranpentuja ja kalastajillekin syöttejä - kaloja varten.

Ehkäpä tuo kaikki moninaisuus on niin mielikuvitusta kiehtovaa, ettei sitä ilman kannata jäädä. Ihmettely ja hurmaantuminenkin markkinahumusta on osa tämän kulttuurin kokemista.


Ja vielä vähän sitä toisenlaista markkinointia.
Suomen Kirkko Kyproksella järjestää:
Yhteislauluilta pidetään Hotelli Estellan tiloissa torstaina 3.11.2016 klo 18.oo
Katariinan kirkossa pidetään Messu sunnuntaina 6.11.2016 klo 12.30 ja
noin klo 13.30 kirkkokahvit kirkkopihan kahvihuoneessa omakustannushintaan.

Ne suomalaiset, jotka ovat Agia Napassa, ovat tervetulleita messuun lauantaina 5.11.2016 klo 16.oo Skandinaaviseen kirkkoonEi kommentteja:

Lähetä kommentti