tiistai 15. maaliskuuta 2016

Sateet tulivat

Ne turistit, jotka tulevat vain kesäviikkoja viettämään Kyprokselle eivät tiedä Kyproksen sateista mitään. Kesä on aurinkoinen ja suorastaan kuuma. Täysin aurinkoinen aika alkaa jossain huhtikuun paikkeilla ja päättyy syksyn mentyä, marraskuun alussa viimeistään.

Saarella on 18 eri suuruista patoallasta, jotka normaalivuosina pysyvät vettä tuottavina keväästä toiseen. Kuitenkin muutama erittäin kuiva talvikausi aiheuttaa veden vähenemisen jopa kuivuuteen asti. Siksi talven sateita odotetaan täällä suuresti. Sade ei ole surkuteltava asia. Vain sateen avulla nousevat kukoistamaan kesällä ruskeaksi kulottuneet maisemat. Jo ensimmäisten syyssateiden jälkeen on havaittavissa hento vihreä maanpeite, joka saattaa kuitenkin lisäkuivuuden jatkuessa palaa karrelle.

Joulukuun sateet saavat kesällä laskeneiden patoaltaiden vesimäärän hienoiseen kasvuun ja pikkuhiljaa täyttymään uudelleen, joskus jatkuvammat sateet jopa ylivuotoon asti. Tällä hetkellä patoaltaiden täyttöaste on 18 - 100% ja keskimäärin vettä on 49%.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti