tiistai 26. helmikuuta 2019

Koukussa kevääseen, osa 2.


Kevään hurma saa vielä jatkoa, kun alkuun päästiin.


Muukalaisvirna, Vicia peregrina, tämä kaikenlaisessa sotkuisessa heinikossa mainiosti viihtyvä virna ei edes erotu ympäristöstään, ellei pysähdy tarkemmin katsomaan. Samalla huomaa siellä joukossa Tiilinätkelmänkin, Lathyrus blepharicarpus.



Uurremesikkä, Melilotus sulcatus, tämä iloisen keltainen mesikkä on Suomessa erittäin harvinainen, muita mesiköitä kyllä Suomessakin kasvaa.














Turripukinvehnä, Aegilops geniculata, tämä kuva oli jo edellisessä postauksessa, mutta tämä on tällä hetkellä lempiheinäni, siksi se saa olla mukana toisenkin kerran.












Kampasarjaputki, Scandix pecten-veneris, tämä pikkuruinen valkosilmä meinaa hävitä nyt kovin tuuheana kasvavaan heinikkoon, mutta etsivän silmään osuu sentään joskus.










Karmelinvuoren orho, Ophrys flavomarginata, on näillä seuduin aika harvoin esiintyvä, joten sitä suurempi on ilo kun tämän huomaa.












Tähkäagave, Agave attenuata, ei kukkinutkaan tänä talvena vakipaikassaan, erään talon kohdalla, jossa olemme saaneet ihailla sen valtavia kadun ylle ulottuvia kukintoja. Mutta tämä pienempi kukkii iloksemme pienen sitrustarhan kasvien joukossa. Tosin oli aivan yksin ja orpona kukkavanansa kanssa, hyvä näinkin.






Olen innostunut tänä talvena tuomaan kotiin kukkien kanssa vihreitä versoja ja suuria lehtiä, ne ovatkin kauniita katseenvangitsijoita.





Kuinka kaunis onkaan Papaian, Carica papayan lehti,













samoin melkein samanlainen Risiinin, Ricinus communis ´n. lehti,












tässä ne ovat vierekkäin, suurempi on Risiini ja pienempi on Papaia,







Entä sitten Aleksanterinputki, Smyrnium olusatrum. upeita lehtiä. Ne kestävät vedessä kauan,  ovat hienoja "leikkokukkia".
A















6 kommenttia:

  1. Hurmaavaa kevättä!♡
    Tulisi jo tännekin.😊

    VastaaPoista
  2. Voi Mirjam-Matilda, olet aina huomaamassa, kiitos sinulle.

    VastaaPoista
  3. Hienoja kukkia olet kuvannut , kevään luonnon ihmeitä, Minä taas kuvasin papaijapuun kun näin sellaisen ystävän kodin lähellä; onpas jännästi aika samannäköiset lehdet papaijalla ja risiinin lehdet:)

    VastaaPoista
  4. Minäkin huomasin vasta kun toin kotiin ja laitoin vierekkäisiin pulloihin! Luonto osaa yllättää meitä yhä uudelleen. Se on hieno juttu se.

    VastaaPoista
  5. Ihanalta näyttää, vielä näin lumen sokaisemin silmin! :)

    VastaaPoista
  6. Kaunista lämmintä on Peijassa hedelmät kypsyy marraskuu alussa 24 näytää lämpöä

    VastaaPoista