tiistai 5. maaliskuuta 2019

Keväinen Salamis ja FamagustaTeimme bussiretken Pohjois-Kyprokselle kevään vihreyden halki. Retki olikin yllätys, tekee todella hyvää yllättyä positiivisesti. Ihan ensimmäinen yllätys oli mukava ja osaava oppaamme Helena. Saimme asiallista tietoa saaren kahtiajaosta. Täällä se on harvinaista herkkua, mutta sitä arvokkaampaa tietoa.
Salamis, teatteri

Ensimmäinen kohteemme oli Raamatustakin tuttu rauniokaupunki Salamis. Paavalin ja Barnabaksen henki liikkui siellä monissa kivenkoloissa.Salamis, teatteri   Salamis, kylpylä
Barnabaksen kirkkoSeuraava kohteemme oli Barnabaksen hautakappeli ja -kirkko. Oli meille kutkuttavaa verestää muistojamme. 

Barnabaksen luostariVuonna 2.000 teimme reissun matkailuautolla Turkin puolelta laivalla näille Paavalin jalanjäljille osana suurempaa Paavali-kierrostamme.
Barnabaksen hauta
Famagusta, Nikolain katedraali, Mustafa Pasan moskeija
Famagusta oli meillekin uusi kaupunki. Siellä olisi riittänyt vaeltelua ja katsomista pidemmäksikin aikaa. 
Famagusta, Pietarin ja Paavalin katedraali, Sinan Pasan moskeijaJo tänä lyhyenä aikana saimme kuvan muurien ympäröimästä historiallisesta kaupungista, jonka soisi säilyvän edes tällaisena jälkipolville. 


Famagusta, Pyhän Yrjön kreikkalainen kirkko


Famagusta, Nikolain katedraali, Mustafa Pasan moskeijan ruumiskärry
Paljon on jo tuhoutunut, niinhän usein käy kun vastakkaiset näkemykset, kulttuuri ja uskonnot kohtaavat. Joka tapauksessa saimme hienon retkipäivän! AKamomilla, Matricaria recutita

Keltahullukaali, Hyoscyamus aureus

4 kommenttia:

 1. Hieno retki teillä, ja paljon näkemistä:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jael,saimme enemmän kuin odotimme, se on aina hyvä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos hienosta kuvaretkestä!
  Tuli mieleen kirja,jonka luin nuorena tyttönä,ja josta kovasti tykkäsin.Siinä nuoret rakastuivat keskenään Kyproksen Kreikan ja Turkin puolilta salaa.
  Ihanaa,kamomillaa!😊
  Löysin tänä vuonna kamomillaa siemenpussitelineestä ja meinaan kokeilla!Kreetalla tuli kerättyä villiä kamomillaa.Minä en juo kahvia,mutta kamomillateetä joka päivä.

  VastaaPoista
 4. Kiva, kun joku kuvani saa muistot pintaan. Tänä vuonna kamomillat on kovin matalia, eivät tykanneet sateista? Iltateenä kamomilla on hellivää.

  VastaaPoista