sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Koronakevään tervehdysKoronakeväinen tervehdys kaikille lukijoillemme, joita Balatonin rantamaisemien kevät kiinnostaa. Niin se kiinnostaisi nytkin meitä, mutta nyt elämme toisenlaista kevättä.

Nyt nautimme keväästä Suomessa. Sen olemme jo huomanneet, että hitaasti saavutamme kevättä. Taidamme olla malttamattomia. 


Näitä emme vielä Suomen huhtikuussa tapaa matkailuauton renkaan somistajina.Saavutimme ennen kolmessa päivässä Balatonin rantamaisemien kevään, nips ja naps se vain tapahtui. Puissa oli lehdet, sireenit ja tuomet kukki . . .
Näitä emme Unkarissa ennättäneet nähdäkään, Idänsinililja, 
Scilla siberica 
ja 


Kirjokevättähti, Scilla forbesii
Sen olemme jo huomanneet, että niitä kevään sipulikukkia, jotka Suomessa ilahduttavat meitä nyt huhtikuussa, emme koskaan nähneetkään Unkarissa. Niiden aika oli jo silloin ohi. Siis opimme uutta, korona-aika opettaa edes jotain, hyvä.

Rohtoimikkä, 
Pulmonaria officinalis
kukkii meillä huhtikuussa vielä vaatimattomasti, mutta Unkarissa jo leveillen. Eron kyllä huomaa selvästi.Nyt jännäämme, milloin on täällä eteläisessä Suomessa se Unkarin huhtikuu.
Toivomme hyvää kevättä Unkariin ja Suomeen, ottakaamme korona todesta, sitä se on.


Balkanin hevoskastanjan, Aesculus hippocastanum, silmut pullistuvat kyllä jo huhtikuussa Suomessa, mutta Unkarissa ne jo kukkivat.


Tuomen, 
Prunus padus kukintaa saamme ja kannattaakin odottaa ihanan tuoksun takia, toukokuussa sen tuoksun tuntee.
Sireeni, 
Syringa vulgaris on suosittu Suomessa ja Unkarissa etenkin, se tuo varmuudella kesän meille jokaiselle, viimeistään koulun päättäjäispäivänä. Eikös se niin ole aina.Mutta luonnosta on kaikilla lupa nauttia koronasta ja karanteenista huolimatta. Huhtikuu lupaa suuria ja sen lupauksiin on hyvä luottaa. Pitäkäämme toisistamme huolta ja rakastakaamme Luojan luomaa luontoa, sen monimutoisuudesta saamme iloa, hoivaa ja toivoa.


Tapaamisiin, jätämme aikataulun vielä toistaiseksi auki . . . A


8 kommenttia:

 1. Kaunis kukkaistervehdys. Kaikkea hyvää teille

  VastaaPoista
 2. Ihania virkattuja silmäniloja/tsemppiviestejä siellä teillä!
  Kaunista kevättä,olkaa turvassa!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihania virkattuja iloja löytyy aina uusia yllättäen. Kiitos samoin turvatoivotukset myös sinulle.

   Poista
 3. Kivoja juttuja puissa , ja muutenkin kauniita keväisiä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael, onko sinulla vappuhulinaa Bambin kanssa? Kivoja hulinoita teille!

   Poista
 4. Joo, kevättä seurataan, kukkia etsin joka kävelyllä :)Mutta noita virkattuja juttuja en ole tänä keväänä nähnyt.
  Oi olen todella ihastunut hevoskastanjoihin, joita saa ihastella tässä Tampereen keskustassa. Ei ole vielä lehtiä,mutta kyllä ne sieltä kasvaa.

  VastaaPoista
 5. Minäkin rakastan noita hevoskastanjan valkoisia kukkakynttilöitä. Unkarissa on myös punakukkaisia hevoskastanjoita. Rakastan myös syksyn mulperoisia siemeniä. Ne ovat mainioita stressileluja ihania pyöritellä kämmenissä, kokeilepas syksyllä.

  VastaaPoista