tiistai 19. maaliskuuta 2019

Karnevaalia ja Vihreää MaanantaitaTaas on se aika, joka täällä on erilaista kuin kotimaassamme. Me suomalaiset tiedämme aika vähän karnevaaleista;  brasilialaisia loisteliaita kuvia vähäpukeisista kauniista naisista ja rytmikästä musiikkia.  No, täälläkin on kyllä värikkäitä asuja ja musiikkia, mutta korvatulpat olisi paikallaan.


Viivähdimme vain hetken karnevaalimetelissä, katsellen karnevaaliporukan valmistautumista kulkueeseen. Sekin riitti meille, värikästä ja äänekästä menoa oli. Nuorisoa, koululuokkia yhtenäisissä asuissaan, menoa ja meininkiä!

Toinen hauska ilmiö täällä on Vihreä Maanantai, se aloittaa paaston, nyt se oli 11.3. Silloin perinteen mukaisesti syödään luonnossa, grillataan mustekalaa ja lennätetään leijoja. 
 Kyllä niitä syöjiä olikin, sillä kymmenen kilometrin matkalla oli monia porukoita syömässä luonnonhelmassa, puistossa, viljapellossa, joen varrella, työpaikan pihalla, omalla pihallaan, parkkipaikalla, vapaa-ajan asunnolla. . . Kuitenkin aina ulkona!
Oli hauskaa ajella ja tervehtiä iloisia porukoita, kutsuja joukkoon sateli meille. Kerran eräs mies kiikutti pienen drinkin meille tielle asti, kun ei liitytty joukkoon. 

Hassunhauska päivä. A

8 kommenttia:

 1. Muistan karnevaalipäivän hyvin Kreetalla.😊
  Ex-mieheni käveli pienen tyttäremme kulkueessa koko kaupungin halki,kun tytär leikkikouluikäisenä luokkansa kulkueessa oli.
  Ja keväisin mekin aterioimme maastossa,mutta nyt en muista oliko kysymyksessä sama juhlapäivä,vai liittyikö se pääsiäiseen.
  Riemukkaita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista muistoista! Ehkä se ruokailu luonnossa oli juuri Vihreä Maanantai, usko vaan, se tuntuu mukavalta ja nostalgiselta.

   Poista
 2. Niin mukavia perinteitä, meille suomalsille outoja, mutta täkäläisille hyviä ja lämpimiä perinteitä. Perinteet liittävät meidät pitkään elämänketjuun.

  VastaaPoista
 3. IHanan hauskoja ja värikkäitä tapahtumia. Täällä on torstaina suuri paraati,joka on lapsivoittoinen, ja alkaa ihan kotini läheltä, Olen vähän kahden vaiheilla:katsoako paraatia vai mennä katsomaan kaupungille naamiaisasuisia ihmisiä;D Tässä hieman parin vuoden takaisesta paraatista tässä aika lähelläni. http://appelsiinipuunalla.blogspot.com/2014/03/purim-paraati-2014-holonissa-osa-1.html

  VastaaPoista
 4. No, tulipa vaikea valinta! Miten voisit nähdä molemmat? Valinta kahden välillä on aina vaikein, kolme on jo helpompi. Tilannetta ei helpota, vaikka olisi joskus nähnyt molemmat, tuttu tilanne. Ja tietenkin joskus valitsee väärin, eikä voi korjata sitä enää. Onnea valinnallesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Päätin että menen sittenkin kaupungille katsomaan ihmisiä , vaikka se paraati on vuosi vuodelta aina hienompi, ja niin paljon vaivaa tehty. Siinä on monta lasten ja nuorten tanssiryhmää, joista yksi on jo pitkään harjoitellut tässä kodin takana olevassa puistossa, ja olen ikkunan kautta katsellut harjoituksia:)

   Poista
 5. Hienoa, taisit valita oikein, sinne, missä tuntee hyvää oloa, on aina oikea valinta! Tukka putkella sinne vaan, iloa ja hyvää oloa kohti!

  VastaaPoista