keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Käynti kirkossa



Meillä jotenkin turistipappi hukkasi vahingossa - https://www.suomenkirkkokyproksella.net/
- sivun kuvagallerian kuvia, siinä meni myös kaikki kuvat tältä talvikaudelta. 

Laitanpa tänne muutaman kuvan tältä talvikaudelta. Meillä on joka sunnuntaina Pyhän Katariinan katollisessa kirkossa Limassolissa joko Messu, kun on paikalla pappi tai omin voimin toteutettu Kirkkohetki ilman pappia.


Kirkon ovelta näkyy Välimeri ja redillä olevia laivoja. Kirkon ”kuorot” elävät, joskus vain kaksi laulajaa, joskus enemmän. 







Kirkkokahvit pienellekin joukolle puuhataan aina, se on välitöntä yhdessäoloa pyhäpäivän merkeissä.



















Kirkossa toimii monenalaista seurakuntaa, filippiinojen kirkkohetki on aina riemua ja äänekästä ylistystä täynnä, joskus kirkkoon on ilmestynyt jonkun aasialaisen maan värikäs hedelmä-kukka- alttari, ehkä Sri Lanka? Vietnam? 





 Karnevaalipäivänä vietnamilaiset naiset ilakoivat kirkon vieritse. Takahuoneessa ja kirkon kauniilla takapihalla harjoitellaan joskus oudoilla kielillä eksoottisen tuntuisia hengellisiä lauluja. Iloista ja värikästä joukkoa, me suomalaisethan olemme hiukan vaisumpia, eikös niin. 
 A

4 kommenttia:

  1. Niinhän me ollaan.
    Enemmän pitäisi iloita ja ylistää.
    Kiitos ihanista kirkko kuvista.

    VastaaPoista
  2. Mukava postaus:) ONko teitä suomalaisia talvehtijoita siellä paljonkin?

    VastaaPoista
  3. Kyllähän meitä täällä on, määrää en osaa tarkalleen sanoa. Välillä on lähelle 100, välillä tippuu pariinkymmeneen. Parikymmentä vuotta sitten vielä täällä oli paljon enemmän. Oli kuulemme vilkasta kanssakäymistä.

    VastaaPoista