perjantai 27. tammikuuta 2017

Ikonit puussa


Germasogeian jokiuomassa on suuria eukalyptuspuita. Niiden luona olemme poukkoilleet monituiset kerrat vesilintuja kiikaroiden ja vesikasveja kuvaten. Olen napsinut myös puiden juurilta uusia versoja kotiin, kukkien kavereiksi, ne ovat niin kauniita ja hentoja.

Muutama päivä sitten nostin katseeni erään eukalyptuksen runkoon ylös ja mitä siellä näinkään! Kaksi ikonia naulattu runkoon. Sanattomana jäin tujottamaan. Kuka, miksi, kiitosta, anteeksipyyntöä, surua, anomista, muisteloa, iloa? 









Lopulta laskin katseeni alas ja puun juurellahan oli kukkia vaasissa. Tosin ne olivat entisiä, vesikin limoittunut. Pesin joessa mustan keramiikkaruukun ja laitoin uutta vihreää ja keltaista tilalle. Ai, miksikö? Tuntui vaan siltä, että voisinhan minäkin olla osana tässä.


Ikonien, kukkien ja ruukun tuojan on täytynyt jo kotoa lähtiessään tietää mitä tekee. Selvästi se on ollut hänelle tai heille tärkeä hetki. Musta keramiikkaruukku voisi värillään viestittää muuta kuin iloa, tai sitten ei ollut muuta saatavilla tähän lähtöön.



Uteliaisuuden herättäjänä tuo puu ja ikonit toimivat kohdallani ainakin. On mielenkiintoista ohi polkiessaan poiketa kurkkaamaan, onko tullut uusia kukkia. Voihan olla, että ikoneita ei olekaan naulattu samalla käynnillä. Kannattaa nostaa katseensa josku ylemmäs maankamaralta. Elämä on ihmeitä täynnä, pieniä ja suuria, yritetään huomata niitä. 
A

4 kommenttia:

  1. Kaunista tuolla missä olet kuvannut. Mitäköhän ikonien laittaja oli ajatellut niitä ripustaessa puuhun;olikohan se muistopaikka... Ihan tässä vieressäni on myös monta eukalyptyspuuta;kerran otin lehtiä,kuivattelin ja jauhoin jauheeksi,mutta totta puhuen en oikein tiedä mitä tehdä sillä jauheella. Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
  2. Niin, minäkin joskus innostun aivan samoin. Ja sitten ihmettelen, mitä teen tällä. Ei haittaa, se on vain sitä intoa, joka pitää meidät elämässä kiinni. Toisilla on taas jotain muuta. Nuo eukalyptukset! Miten monta lehtien väriä niitä onkaan ja runkojen "iho"! Nyt huomasin, että punakukkainen Siroeukalyptus kukkii! Se sama puu kukki lokakuussa. Kumpi on sekaisin minä vai puu? Vai onko sillä näin pitkä kukinta-aika? Elämä on ihmeellistä ja luonto etenkin. Hyvää viikonloppua! Ali

    VastaaPoista
  3. Tekisi mieli tulla katsomaan teitä sinne. Ayianapassa asuu miehen sukulaisen sukulainen.

    Kauniita maisemia. Ali, tunnenko minä sinut?

    VastaaPoista