maanantai 20. joulukuuta 2021

Hyvää joulua meille kaikille!

Näin se joulu meilläkin alkoi, viljapellot orastavat, ensin alkoivat tulla sadekuurot, mikään ei pitänyt kylvettyjä jyviä enää piilossa mullan alla. Jokainen oras nousi ihmettelemään kevään alkanutta ihmettä, kaikki tapahtui tosi nopeasti. On vedellä vaan ihmeellinen voima luonnossa!Sipulikasvit alkoivat työntää läpi hiekkaisen kivisen maan vihreitä huppujaan kohti yläilmoja. Ensimmäiset nuokkukäenkaalit kasvattivat aurinkoisia kukkiaan ilokseni, vain minun iloksi, ei tosiaankaan, myös sinun iloksesi ja niiden toistenkin iloksi.


Samaan aikaan kellastuivat Mustajalopähkinäpuun viimeisetkin lehdet valmistautuen lentämään tuulen vietäviksi.


Pähkinäpuuta vastapäätä oli tämä surullinen näky, unohdetut palmut. Ne eivät tuo kevään tunnetta kenenkään mieliin.
Jouluksi olisi tarjolla Germasogeian torilla maukasta ja herkullista ruokaa. Ensin pitäisi leikkiä teurastajaa, lihanleikkaajaa ja vielä kokkiakin. Ei oikein sovi kuitenkaan meikäläiselle, vain munat ostan tästä, taitavat olla ihan luomua.


Samaan aikaan jokiuomassa kukkii ja kasvattaa siemenpalkoaan Tuoksuakaasia, erittäin harvinainen kasvi täällä.


Katariinan kirkon jouluseimi tuo joulun tärkeimmän asian meidän kaikkien mieliin, tosin tämä kuva seimestä on edelliseltä joululta.


Tämä uusi seimi ei vielä ollut valmis, odotti sisustajia. A6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, rakastan tätä aikaa jolloin sade herättää luonnon, pitkän kuivuuden jälkeen. Oikein hyvää joulua teille Kyprokselle:)

  VastaaPoista
 2. Voi Jael, sinä olet aina ensimmäinen. Kiitos samoin ihanaa joulunaikaa sinulle myös. Kevät herää! Sade sen saa aikaan.

  VastaaPoista
 3. Kevään ihme alkanut siellä!😍
  Täällä meillä jo pakkasasteet yli kymmenen,mutta aurinko paistaa.
  Ei vielä uskalla edes ajatella hentoa orasta,muuten käy odottamisen
  aika liialliseksi.😊
  Voi noita jouluksi uhrattavia...itsellänikin erikoisen huono omatunto tänä vuonna tuosta pienestä kinkusta tuolla jääkaapissa,joka odottaa paistamistaan.Kuljenkohan kohti vegetarismia,ehkä.Luonto tulee enemmän ja enemmän ihon alle vanhemmiten ja ihmisen toimet alkaneet todella mietityttää.
  Keväisen suloista joulun aikaa teille sinne Kyprokselle!

  VastaaPoista
 4. Kiitos samoin hyvää joulua, kyllä se kevät jo lumen alla odottaa vain lähtölaskentaa. Eihän se ole kuin ajasta kiinni. Ihana luonto on myös talvinen luonto.

  VastaaPoista
 5. Kiitos samoin teille sinne Rauhallista Vapahtajan syntymäjuhlaa

  VastaaPoista
 6. Oi ihanaa Sylvi, muistat meitä! Siunausta myös sinun jouluusi!

  VastaaPoista