torstai 18. tammikuuta 2018

Talvimyrskyä täälläkin



Koko eurooppaa koetellut kunnon talvimyrsky ulottui meillekin torstaina 18.1.
Oli jotenkin jännää seurata kuinka rytisi ja paukkui, yläkerran terassilla tuuli rymisteli kalusteita, naapurin terassin muoviseinäkkeet paukkuivat, omalla terassilla tuuli tempaisi pelakuuruukun hyllyltä alas, multa vaan lensi, kohta lensi toinenkin ruukku, nyt oli jo aika siirtää ruukkuja suojaan. Pöydän ja tuolit siirsimme jo aamulla hiukan kauemmas tuulen voimasta. Joku toivoi kai siivousta, kun lattialunttu oli ilmestynyt ovelle.

Nähtiin keittiönikkunasta kadunpuolella kuinka naapurin suuri kukkaruukku kellahti nurin, riennettiin apuun, vain yksi temppelipuun oksa katkesi. Vastapäiset palmut taipuivat ja viuhtoivat mallikkaasti tuulen tuivertaessa. Katu täyttyi vähitellen puoleenväliin vedestä, joka virtaa ylempää, ei täällä sadevesiviemärit ole parhaimmillaan. Ovatko koskaan olleetkaan? Täällähän sataa niin harvoin.

Oli hauskaa seurata kuinka variksella oli vaikeuksia lentää haluamaansa suuntaan, kissoilla on nyt juuri kiljumiskausi, sitä ei haitannut tuulikaan, kiljunta kuului tuulen tuiverryksen yli!
Paikallisessa lehdessä varoitettiin autoilijoita: hiljennä vauhtia, pidä välimatkat, käytä valoja, ihan hyviä ohjeita. Ne annetaan aina kun tulee kunnon sadepäivä.




Sadepäivä oli tervetullut, oli aikaa tehdä moninaisia rästitöitä. Niitä on hyvä jättää rästiin sadepäivän varalle, se on viisautta. Sainkin tehtyä suuren erän hummusta, Jaelin ohjeella, älysin illalla laittaa kilon kikherneitä likoon, sain kasvikuviani järjestykseen, suunnitelmia . . . oli aikaa suunnitella kevään retkeä Unkariin. 

















Niin, voi olla liian aikaista, mutta sadepäivän ajatukset kantoivat meitä molempia unelmoimaan taas kauas, kauas. A

8 kommenttia:

  1. No sentään sinnekin vettä. Meiltä meni tuo myrsky onneksi ohi, ihan tarpeeksi on muutenkin talvistellut.

    VastaaPoista
  2. Meillä toivotaan vettä lisää, ihan kunnon sateita. Hyvä edes näin. Luvassa on, mutta aika näyttää toteutuuko.

    VastaaPoista
  3. Onpa teillä myrsky riehunut.
    Pelottavia nuo tuollaiset myrskyt.
    Täällä meillä ollaan pahemmista myrskyistä säilytty.

    VastaaPoista
  4. Pelottavia ovat, niin paljon pahaa saivat aikaan monessa maassa. Täällä ei ole lehdissä näkynyt vaurioista mitään. Vettä meillä ei paljon satanut, luonto iloitsee jokaisesta vesipisarasta.

    VastaaPoista
  5. Kuunnon myräkkä näköjään pyyhkäisi sielläkin. Huh! :)

    VastaaPoista
  6. No, ei niin paha kuin jossain muualla, mutta tämä aloitti meillä talvisään, nyt pusakkaa päälle ja menoksi. Vihreys lisääntyy iloksemme joka päivä.

    VastaaPoista
  7. Olipa jännää!! Ja ilmeisesti silti melko turvallista?

    VastaaPoista
  8. Turvallista, mutta hauskaa katsella ja kuunnella. Muovipussejakin lenteli ilmassa kuin nenäliinoja, mistä lie lähteneetkään ilmaan. Oven eteen kasaantui moninaisia roskia, kuivia lehtiä, kauppakuitteja, karkkipapereita . . .

    VastaaPoista