maanantai 30. lokakuuta 2017

Ilman kiirettä


Suomessa, ihan siellä oikeassa ykköskodissa tuntuu aina löytyvän puuhaa, miten sitä riittääkin. Siirtymistä puuhasta toiseen ja kolmanteenkin. Kipaisua akerrasta yläkertaan ja toisinpäin. On sisätöitä, ulkotöitä ja siltä väliltä. Monet asiat vaativat suunnitelmallista asennoitumista ja ihan valmistautumistakin.

Kyllä sitä samaa suunnitelmallisuutta ja jopa stressiin asti ulottuvaa puuhaa tarvitaan aina aluksi. Tästä melko karusta vuokra-asunnosta kehkeytyykin sitten ihan omannäköinen koti, se kakkoskoti.
Mutta kun koti on valmis, siinä on hyvä olla, illat ovat venytettyjä ja levollisia.





On aikaa ajatuksille ja suunnitelmille. On aikaa seurata auringonlaskua ja sen myötä ilmestyviä lepakoita, noita taitavia lentäjiä.










On aikaa aamuisin seurata kuinka kissat käyvät uima-altaasta juomassa ja kyttäävät västäräkkejä.







Elokorento, Sympetrum flaveolum



On aikaa odottaa Elokorennon asettumista kuvattavaksi.










Hietamerinarsissi, Pankratium maritimum





On aikaa ihmetellä kuivuuden keskellä luonnon sitkeyttä.













On aikaa istahtaa vuoren rinteelle ja patojärven rantamille ja vain olla ja hengittää.






On aikaa omalle ihmiselle ja elämänilmiöiden pohtimiselle. Muistojakin putkahtaa kiireettömiin iltoihin, niissä on melkein pakko viivähtää ja jakaa ajatuksia läheisen kanssa. Joku levollinen hyvänolon hipaisu hiipii ohitse ja jättää pehmeän sipaisun olkapäälle.


Emme Suomessakaan viihdy TV:n ääressä, joten sen puutetta ei edes huomaa. Uutiset saavuttavat meidät radiosta ja t-koneelta. Oman pienen paikallislehden otsikot täytyy tietenkin lähes joka päivä vilkuilla ja onnitella omia ”merkkihenkilöitä” saavutuksista. Niin kävi vasta voittajakuoron laulajan onnittelukin.
Tämä elämäntapa antaa toisenlaisen ulottuvaisuuden tähän päivien kimallukseen, onko se parempi vai latteampi, en tiedä, toisenlainen vain. Kaikkea elämässä ei aina tarvitse luokitella ja arvioida, onneksi. 





Saimme sadetta, joten toiveissa on joutomaiden vihertyminen ja jouluksi syklaameja rinteelle. Aika näyttää, odotellaan . . . A

10 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mukavalta:) Meillekin tuli sadetta aamulla,mutta vain muutaman minuutin ajan, ei vielä riitä. Oletteko samassa asunnossa missä viimekin vuonna?

    VastaaPoista
  2. Sama asunto, samoja polkuja, hyviä polkuja. Tänään, lokakuun lopussa oli yksi viljapelto hennolla ORAALLA! Jossain näkyi, hyvällä mielikuvituksella varmaankin pieniä kiiltomalvan lehtiä! Siis tästä se alkaa, kevät!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla:) Täällä vielä kestää ennenkuin niitä alkuja näkyy, olette siellä meitä edellä;D

      Poista
  3. Kauniin kiehtovat monipuoliset kuvat ja mukavaa leppoisan elämän kuvausta, kiva katsoa ja lukea! <3

    VastaaPoista
  4. Oi Kiki, iso kiitos, niin kauniisti sanoit, toit hyvän mielen!

    VastaaPoista
  5. Voi kuinka erilaista siellä onkaan, kuin täällä Pohjois-Karjalassa! Tänne tuli lunta viime päivinä ja viime yönäkin vielä lisää. Tänä aamuna lasten kanssa kävelimme auton jättämissä jäljissä, koska aura ei ole jostain syystä vielä käynyt. Eilen tukkirekka meni lähistön tiellä ja siinä oli auraussysteemi, joten se sai reittinsä hyvin kuljettavaksi ja mekin siitä hyödyimme kauppaan mennessämme. Hyvää tiistaita sinne:)

    VastaaPoista
  6. Ihanaa, kun sain askeltaa kanssanne lumessa! Saimme ihan hyvän keskiviikon, ei kai haittaa. Hyviä askeleita ja jalanjälkiä sinne.

    VastaaPoista

  7. Ai te olette palanneet Kyprokselle, luulin, että vaihdoitte lopullisesti maisemia. Jännä, miten siellä on aivan erilaisia kukkia kuin täällä, vaikka maisemat aika lailla samanlaisia.
    Täällä on jo talvi, 14 astetta ja vettä tullut rankasti muutaman päivän, vuorille lupaavat jo luntakin. Kyllä oli aikakin kesän kuivuuden jälkeen.

    VastaaPoista
  8. Kiitos kun sain taas olla saarella kuviesi myötä-

    VastaaPoista
  9. Voi ihanaa Sylvi, kun saan kantaa sinua mukanani, tuot hyvän mielen. Sinäkin kannat minua mukanasi, näin on hyvä, kiitos! Tästä on aina hyvä jatkaa elämän polkua.

    VastaaPoista